Sedaj se nahajate na:

Domov | SLALOM | Slovenija
Slovenija PDF Natisni E-pošta
Soča river- author Tomo Jeseničnik

Slovenija ali uradno Republika Slovenija je srednjeevropska država, obdana z Alpami na eni in Panonsko nižino na drugi strani. Slovenija na severu meji na Avstrijo, na zahodu na Italijo, na Jadransko morje na jugozahodu, na Hrvaško na jugu in vzhodu ter na Madžarsko na severovzhodu.

Prestolnica Slovenije je Ljubljana, imenovana tudi belo mesto. Površina Slovenije je 20,273 kvadratnih kilometrov, na katerih živi približno dva milijona prebivalcev.

Večina prebivalcev govori slovensko, kar je tudi uradni jezik.

Bohinj- source www.visitljubljana.siS številnimi znamenitostmi in naravnimi bogastvi je Slovenija zanimiva tako za tuje obiskovalce kot tiste, ki tu živijo. S svojo raznovrstnostjo pogosto predstavlja težave pri odločanju, kaj obiskati.

Obiščete lahko raznolike pokrajine in doživite enkraten pogled na dolini rek Soče ter Save, uživate v pogledu na Triglav, ki je najvišji slovenski vrh, se podate na Kras, kjer lahko najdete oljke in številne vinograde ali pa uživate v podzemnem svetu, ki sodi med najlepše na svetu.

Kayaking on Soča- author J.SkokČe imate rajši morski zrak, lahko obiščete slovensko obalo in strunjansko pečino, ki se dviga 80 metrov nad morsko gladino in je najvišja pečina na jadranski obali. Slovenija je poznana kot zelena dežela, kar lahko vidite skoraj na vsakem koraku, med drugim tudi, ko se napotite na Dolenjsko in Pohorje, kjer boste lahko uživali ob pogledih na cerkvice, samostane ali mogočne gozdove. 

Slovenija je država, od koder prihajajo številni odlični športniki, tako v zimskih kot poletnih športih, dolgo in uspešno tradicijo pa ima tudi v kajakaškem športu.


Več informacij o Sloveniji lahko najdete na:
http://www.slovenia.info
http://sl.wikipedia.org/wiki/Slovenija